Medicatie Apo logo

De beste Zopiclon gids van 2023

De beste Zopiclon gids van 2023

De beste Zopiclon gids van 2023.

Inhoud van deze gids

 

Slapeloosheid is een tergende, slopende aandoening die de gezondheid van een persoon snel kan doen verslechteren. Iedereen kan leven met een nachtje slecht slapen, maar niemand kan functioneren met een week lang slecht slapen. Niet alleen gaan de mentale capaciteiten van een persoon snel achteruit met slaaptekort, het is ook nog eens heel ongezond voor de lichamelijke gesteldheid. Wie constant slecht slaapt kan niet goed herstellen en komt niet tot rust.

 

Het is dan ook geen wonder dat heel veel artsen in Nederland, België en andere landen Zopiclon voorschrijven als slaapmiddel. Het heeft namelijk heel veel voordelen met weinig nadelen. Slaap jij slecht, of ken je iemand die slecht slaapt? Dan kan een slaappil de oplossing bieden. Als online apotheek raden wij altijd aan om eerst te overleggen met je huisarts. Voor wie zelf de controle weer terug wil krijgen over zijn of haar leven bieden wij niet alleen authentieke Zopiclon aan in onze webshop, wij hebben een complete gids geschreven met de meest complete informatie. Wat is dit medicijn, hoe gebruik je het en waar moet je op letten? In deze gids die de nieuwste 2023 informatie bevat, zullen wij dieper duiken in al jouw vragen en meer.

Wat is het medicijn Zopiclon

Zopiclon is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van slapeloosheid, ook bekend als insomnia. Het behoort tot de groep geneesmiddelen die bekendstaat als hypnotica. Het helpt mensen in slaap te vallen en langer te slapen. Dit medicijn wordt meestal voorgeschreven wanneer slapeloosheid ernstige problemen veroorzaakt in het dagelijks leven van een persoon.

 

De werking van dit medicijn is gericht op het verminderen van de tijd die nodig is om in slaap te vallen en het verlengen van de totale slaaptijd. Het wordt doorgaans voorgeschreven voor korte periodes, meestal niet langer dan twee tot vier weken, om afhankelijkheid en tolerantie te voorkomen.

Voor wie is dit medicijn bedoeld?

 

Het wordt dus gebruikt door mensen die last hebben van slapeloosheid, maar de vorm hiervan kan erg verschillen per persoon. We kunnen de doelgroep verdelen in twee categorieën aan slapeloosheid:

 

 1. Mensen die moeite hebben met in slaap vallen.

 2. Mensen die ‘s nachts wakker worden en geen ononderbroken nachtrust krijgen.

 

Herkent u zich in één van deze situaties? Dan kan een slaapmiddel zoals dit medicijn de uitkomst bieden.

Oorzaken van slapeloosheid

Slapeloosheid heeft verschillende oorzaken. Het is belangrijk om te weten dat een slaapmiddel geen permanente oplossing is voor slapeloosheid. De aanpak van de onderliggende problemen is hoe slapeloosheid compleet opgelost kan worden. Zaken die veel meespelen bij slapeloosheid zijn bijvoorbeeld:

 

 • Stress in de persoonlijke of zakelijke sfeer.

 • Pijn en herstel van een operatie.

 • Zorgen en overvloedige gedachten

 • Een verslechterd slaapritme.

 

Al deze problemen kunnen, maar hoeven niet te leiden tot slapeloosheid. Dit hangt erg af van de persoon en situatie waarin deze persoon zich bevindt.

Hoe werkt Zopiclon

 

Zopiclon is een geneesmiddel dat behoort tot de klasse van de zogenaamde “z-medicijnen” en wordt vaak gebruikt voor de behandeling van slapeloosheid. Het werkt op een vergelijkbare manier als andere slaapmiddelen, met name op het GABA (gamma-aminoboterzuur) systeem in de hersenen.

 

Dit is eigenlijk een wetenschappelijke term voor het zenuwsysteem dat de communicatie binnen de hersenen reguleert. De Zopiclon werking kan stapsgewijs de slapeloosheid aanpakken:

 

 

 

1. Vertraging van de hersenactiviteit

Zopiclon verhoogt de activiteit van het voorheen genoemde “GABA”, een signaal in de hersenen die de hersenactiviteit vertraagt. Het heeft een kalmerend en ontspannend effect,  wanneer de activiteit ervan wordt versterkt, kan dit leiden tot een verminderde hersenactiviteit en een staat van ontspanning.

 

 

2. Vermindering van stimulatie

Door de verhoogde GABA-activiteit vermindert dit medicijn de stimulatie in de hersenen. Dit helpt bij het verminderen van slapeloosheid, omdat het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en langer te blijven slapen.

 

 

3. Kort de tijd om in slaap te vallen in

Dit medicijn kan de tijd die nodig is om in slaap te vallen (de inslaaptijd) verkorten, wat nuttig is voor mensen met moeite om in slaap te komen.

 

 

4. Verlenging van de totale slaapduur

Het medicijn kan ook de totale slaapduur verlengen, waardoor mensen langer kunnen slapen zonder ’s nachts vaak wakker te worden.

 

Het is belangrijk op te merken dat dit medicijn niet bedoeld is voor langdurig gebruik en meestal slechts voor korte periodes wordt voorgeschreven, meestal niet langer dan twee tot vier weken. Langdurig gebruik kan leiden tot tolerantie (waarbij het medicijn minder effectief wordt) en afhankelijkheid. Daarom moet het gebruik van dit medicijn altijd plaatsvinden onder toezicht van een arts en in overeenstemming met hun aanbevelingen.

 

Hoe kan je veilig Zopiclon kopen?

 

Mensen die op zoek zijn naar een algehele gids vragen zich waarschijnlijk ook af hoe je veilig Zopiclon kopen kan. Om een compleet beeld te krijgen hoe dit in zijn werk gaat nemen we de 4 meest gezochte mogelijkheden met je door:

Zopiclon in de winkel kopen

Wie op zoek is naar slaapmiddelen kijkt vaak eerst in de winkel of supermarkt. Jammer genoeg verkopen fysieke winkels in Nederland geen sterke slaapmiddelen of slaappillen. Alhoewel supermarkten een groter aanbod aan medicatie hebben, zullen hier geen effectieve slaapmiddelen te vinden zijn.

Kan je Zopiclon Kruidvat kopen

In het bijzonder vragen mensen zich af of Zopiclon Kruidvat een optie is. Alhoewel drogisten een beduidend groter aanbod hebben aan medicijnen, hebben zij ook niet dit medicijn te koop. Dit komt omdat deze groep medicatie, de benzodiazepinen, in Nederland niet vrij verkrijgbaar is bij de drogisterij of winkel.

Medicijnen kopen bij de apotheek

Dit is de traditionele weg waarop mensen Zopiclon kopen. Door allereerst naar een huisarts te gaan kunnen patiënten een recept of doorverwijzing krijgen om vervolgens Zopiclon op te kunnen halen bij een apotheek. Voor deze methode heb je dus een recept nodig maar kan vaak in je eigen stad of dorp geregeld worden.

Veilig online medicijnen kopen bij de online apotheek

Heb je niet de mogelijkheid om langs een apotheek te gaan, of kan je geen recept ophalen bij een huisarts? Dan is er ook nog de mogelijkheid om op het internet Zopiclon te kopen bij een online apotheek. Dit doe je eenvoudig online en jouw slaapmedicatie wordt vaak binnen 1 dag bij jou thuisbezorgd.

zo

Waarom mensen voor een online apotheek kiezen

Het grote voordeel van een online apotheek is dat het alle gemakken van je normale apotheek heeft, maar dan vanuit het gemak van je eigen huiskamer. Een betrouwbare online apotheek zorgt ervoor dat je razendsnel medicatie kan bestellen en thuis kan ontvangen. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat iedere bestelling binnen 1 werkdag al geleverd wordt via de post.

Gemakkelijk vanuit huis medicijnen bestellen

Lang niet iedereen kan langs de huisarts om medicatie op te halen. Vooral wanneer men snel slaapmedicatie nodig heeft telt iedere dag. Met huisartsenposten die vaak maar enkele uren bereikbaar zijn kan het lastig zijn om binnen een paar dagen jouw medicatie te ontvangen. Zowel mensen die veel thuis zitten en mensen die veel werken ervaren dit probleem. Daarom kiezen veel mensen ervoor om online dit medicijn te kopen bij een online apotheek. Deze is 24/7 bereikbaar en bestellingen zijn veel makkelijker te plaatsen dan bij jouw huisarts of traditionele apotheek.

Medicijnen kopen zonder recept

Een ander groot voordeel van een online apotheek is dat je geen recept nodig hebt voor je bestellingen. Een online apotheek verstuurt direct je medicatie zonder tussenstap van een huisarts. Natuurlijk raden we altijd aan om contact op te nemen met je huisarts en jouw behandeling af te stemmen met je specialist of arts.

Hier moet je op letten bij Zopiclon kopen

Als je overweegt dit medicijn te kopen, zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten. Allereerst kiezen veel mensen ervoor om deze medicatie alleen te kopen op voorschrift van een geregistreerde arts. Hoe dan ook moet je ervoor zorgen dat je het medicijn koopt bij een betrouwbare bron. Lees verder om meer te weten te komen over het kopen van dit medicijn, zowel met iDeal als zonder Bitcoin, en de beschikbaarheid ervan in België en Duitsland.

Zopiclon kopen met iDeal

IDeal is zonder twijfel de meest bekende en populaire betaalmethode in Nederland. Het werkt met internetbankieren van iedere Nederlandse bank en is ontzettend veilig. Logisch dat jij graag Zopiclon kopen met iDeal wil. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat dit kan. Alhoewel het niet mogelijk is om bij online apotheken direct Zopiclon te kopen met iDeal, hebben wij een nieuwe methode om dit toch te bewerkstelligen.

Zopiclon kopen zonder Bitcoins

Deze methode gaat via Bitcoin, de meest stabiele en betrouwbare online munt die gebruikt wordt bij het kopen van medicatie. Jammer genoeg is het niet mogelijk om Zopiclon online te kopen zonder Bitcoins. Juist omdat dit een veilige betaalmethode is die veel in Nederland wordt gebruikt kiezen wij ervoor om dit te ondersteunen.

Wil je toch Zopiclon kopen zonder Bitcoins? Dan hebben wij daar ook een oplossing voor! In plaats van direct online te betalen accepteren wij ook cash betalingen via de post. Jij stuurt ons je bestelgegevens en betaling op en wij sturen direct na ontvangst jouw bestelling op. Met online bestellingen kunnen wij binnen 24 uur leveren, bij cash bestellingen duurt dit vaak 48 tot 72 uur.

Zopiclon kopen in België

In België is dit medicijn verkrijgbaar bij apotheken op voorschrift van een arts. Het is essentieel om medisch advies te vragen voordat je dit medicijn aanschaft. De wetten en voorschriften met betrekking tot dit medicijn kunnen variëren, dus zorg ervoor dat je je aan de lokale regelgeving houdt bij de aankoop en het gebruik van dit slaapmiddel.

Het is dus niet mogelijk om Zopiclon te kopen in België zonder recept. Ook in dit land moet je eerst naar een dokter voor een recept. De beste optie is om online medicatie te bestellen via een online apotheek.

Zopiclon kopen in Duitsland

In Duitsland is dit medicijn ook beschikbaar bij apotheken, maar ook hier is een voorschrift van een arts vereist. Het is slim om contact op te nemen met een Duitse arts om de juiste behandeling en dosering te bespreken voordat je dit medicijn aanschaft. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de lokale regels en voorschriften met betrekking tot dit medicijn. Zit je in Duitsland en heb je direct dit medicijn nodig? Dan kan je je altijd melden bij een noodarts of huisartsenpost voor het verkrijgen van een recept.

Welke Zopiclon doseringen zijn er

Dit medicijn wordt eigenlijk redelijk lineair gebruikt. Dat wil zeggen dat veel mensen dezelfde vorm van dit slaapmiddel gebruiken. Toch worden er in Nederland vaak twee verschillende Zopiclon doseringen aangehouden:

Zopiclon 7.5 mg

Dit is verreweg de populairste vorm van Zopiclon 7.5 en wordt gebruikt door de meeste mensen om makkelijker in slaap te vallen. Mensen die Zopiclon 7.5 mg kopen zonder recept zijn vaak volwassenen, omdat de 7,5 mg perfect is afgesteld op het volwassen lichaam. Afhankelijk van je gewicht, leeftijd en persoonlijke situatie kunnen jouw Zopiclon 7.5 mg ervaringen uiteenlopen.

Zopiclon 10 mg

Zopiclon 10 mg is een net wat sterkere dosering van dit bekende slaapmiddel. Het komt minder vaak in Nederland voor en wordt ook niet snel voorgeschreven. In specifieke gevallen en vooral bij éénmalig gebruik kan Zopiclon 10 mg voorgeschreven worden. Denk bijvoorbeeld aan mensen die dit slaapmiddel slikken tegen vliegangst of vaarangst.

Zopiclon overdosering

Net als alle andere medicijnen kan ook bij Zopiclon overdosering ontstaan. Daarom is het belangrijk om altijd de bijsluiter goed door te nemen en nooit meer te slikken dan de toegestane Zopiclon dosering. Bij langdurig gebruik kan gewenning ontstaan waardoor de normale dosering minder effectief wordt. Dit kan niet gecompenseerd worden met een zwaardere dosering, gezien het lichaam gewend is geraakt aan de actieve stof. Wij zullen in dit artikel ook dieper duiken in de informatie over gewenning en afhankelijkheid van dit slaapmiddel.

Op deze Zopiclon bijwerkingen moet je letten

Ieder medicijn kan bijwerkingen hebben, dat geldt ook voor Zopiclon bijwerkingen. Toch zijn deze bijwerkingen lang niet zo aanwezig. Slechts een klein deel van de gebruikers zal Zopiclon bijwerkingen ervaren. Nu maken wij een verschil tussen milde bijwerkingen die vaker voorkomen, en heftige bijwerkingen die bijna niet voor komen. Meer weten over de bijwerkingen, je leest er hier meer over.

Deze bijwerkingen komen vaak voor

Er is maar één bijwerking die “vaak” kan voor komen: sufheid. Ongeveer 30% van de gebruikers van Zopiclon ervaren een mate van sufheid nadat ze het medicijn in hebben genomen. Dit is logisch, gezien het een slaapmiddel en spierontspanner is met als hoofddoel je rustiger te maken. Heb je toch meer last van de sufheid dan je zou verwachten? Dan kan je afbouwen en stoppen met het gebruik van dit medicijn.

Zeldzame Zopiclon bijwerkingen

Zeldzame bijwerkingen komen slechts bij 1 op de honderd gebruikers voor, in sommige gevallen zelfs minder dan dat. Men moet hierbij denken aan:

 • Nachtmerries

 • Slaapapneu

 • Depressieve gevoelens

 • Verminderde gevoelens

 • Geheugenverlies gedurende de periode van inname en slaap.

Mocht je één van deze bijwerkingen ervaren, dan raden we je aan om te stoppen met dit medicijn.

Kan Zopiclon gewichtstoename veroorzaken?

Eén van de grootste fabels omtrent dit medicijn is dat Zopiclon gewichtstoename kan veroorzaken. Dit is namelijk niet correct. Waar dit slaapmiddel wel voor kan zorgen is een grotere eetlust voor het slapen. Door meer te eten voordat je gaat slapen zal je meer calorieën toenemen, wat dusdoende kan leiden tot gewichtstoename.

Is Zopiclon verslavend?

Dit medicijn kan in zekere mate leiden tot afhankelijkheid. Dit is niet bij iedere gebruiker een risico, en zal niet snel gebeuren bij sporadisch gebruik. Toch is het slim om alert te zijn op de indicaties van Zopiclon verslaving. Hoe vroeger dit aangepakt wordt hoe makkelijk de behandeling is. Ongeacht hoe lang je deze slaappil al slikt is stoppen altijd mogelijk. Dit doe je met een afbouwschema om ontwenningsverschijnselen in te perken.

Afhankelijkheid van dit medicijn

Zopiclon dient slechts 1 tot 2 weken geslikt te worden om de slaap te bevorderen. Hierna moet men stoppen met het slikken van slaapmedicatie. Slik je dit toch langer, of ben je zelf gevoelig voor slaapmedicatie? Dan kan er afhankelijkheid ontstaan. Dit houdt in dat je lichaam niet meer zonder Zopiclon kan slapen en je het steeds vaker wil slikken.

Gewenning aan slaapmedicatie

Gewenning is het concept waar je lichaam went aan een medicijn. Wie langdurig dit medicijn gebruikt zal te maken krijgen met gewenning. De slaap die je met dit medicijn krijgt zal steeds slechter en korter worden, met als uiteindelijke resultaat dat het helemaal niks meer doet.

Zowel in het geval van gewenning als in het geval van afhankelijkheid is het wijs om te stoppen met Zopiclon.

Stoppen met Zopiclon

Wanneer je wil stoppen met dit medicijn kan dit voor uitdagingen zorgen. Wie slechts 1 keer dit slaapmiddel slikt, zal geen hinder ervaren, maar langdurige gebruikers kunnen ontwenningsverschijnselen ervaren. Daarom dient men te stoppen door middel van een afbouwschema.

Zopiclon afbouwschema

Een Zopiclon afbouwschema helpt je geleidelijk te stoppen met het gebruik van dit medicijn en houdt rekening met afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen. Een huisarts kan jou helpen met het opstellen van zo’n schema, ook als je Zopiclon hebt gekocht zonder recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 11 =

You cannot copy content of this page

Scroll to Top